23948sdkhjf

Udvikler af vindmølletårn i højstyrkebeton begæret konkurs

Lige inden det kommercielle gennembrud må manden bag Forida kaste håndklædet i ringen.

Virksomheden Forida A/S med base på Aalborg Havn er begæret konkurs.

Det betyder at manden bag Jan Karlsen må opgive at producere vindmølletårne i højstyrkebeton - og det endda lige før det kommercielle gennembrud.

Det skriver Nordjyske.

Ideen bag Foridas mølletårne var at skabe skaller af beton, som skulle samles på stedet. På den måde ville det blive muligt at bygge tårnene langt højre end i dag.

Men det bliver altså ikke til noget nu.

Årsagen til konkursen er intern uenighed mellem de fire aktionærer Jan Karlsen, de to private investorer Finn Strøm Madsen og Lars Damsgaard, der var henholdsvis adm. direktør og bestyrelsesformand i virksomheden samt Vækstfonden.

Parterne ønsker ikke at præcisere nøjagtigt, hvad der gik galt. 

Hos Vækstfonden forklarer områdedirektør Stig Poulsen at der ikke er noget dramatisk i det, men at aktionærererne ikke længere ønskede at tilføre penge til Forida. 

Bestyrelsesformanden har dog en anden udlægning. Han ville gerne have fortsat og er knust over, at virksomheden er kuldsejlet lige inden det kommercielle gennembrud.

Jan Karlsen selv siger.

- Jeg kan blot konstatere, at Vækstfonden ikke synes det var en god ide at tilføre yderligere kapital til Forida, selvom vi var tæt på vores første ordre. Det gav os et likviditetsproblem, og derfor valgte vi konkursen, siger Jan Karlsen.

Jan Karlsen stiftede Forida i 2009 efter han havde solgt virksomheden Hicon i Hjallerup til en kapitalfond. 

Ved konkursen havde Forida syv ansatte. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094