23948sdkhjf

Energiselskaber klar med bud på naturgasnettet

Det skal forblive på danske hænder.

Efter måneders forarbejde er de fire energiselskaber Energi Fyn, Eniig, SE og Seas-NVE nu et skridt nærmere med et bud på det danske naturgasdistributionsnet.

Ambitionen er at danne et nationalt naturgasdistributionsselskab og at holde det danske naturgasnet på danske hænder, da det er en vital del af dansk infrastruktur.

- Vi har i Danmark en række eksempler på, at dansk kerneinfrastruktur eller offentlige selskaber er kommet på udenlandske hænder. De fire andelsselskaber arbejder for at bevare det danske naturgasnet på danske hænder, derfor stiller selskaberne også en særlig garanti for, at staten får en forkøbsret til at købe naturgasnettet tilbage, hvis det nogensinde skal videresælges, skriver parterne i en pressemeddelelse.

På denne måde sikres, at naturgasnettet for nuværende - og i fremtiden - bliver på danske hænder, og at den danske kontrol med kritisk infrastruktur med en høj forsyningssikkerhed fortsætter.

Fra el til gas
Energi Fyn, Eniig, SE og Seas-NVE har gennem de sidste mange, mange år været med til at skabe, udbygge og vedligeholde det danske el-distributionsnet.

Forretningsmæssigt set er der derfor et stort potentiale for at skabe betragtelige besparelser gennem synergieffekter mellem el- og naturgasdistributionsnettene.

-  Med vores viden og ekspertise fra vores el-distributionsaktiviteter vil vi sikre, at naturgasdistributionen bliver en dansk førerposition, når det gælder kvalitet, pris, forsyningssikkerhed og grøn omstilling. Det vil vi gøre i form af et aktivt ejerskab, der har fokus på investeringer og en effektiv drift af selskabet. Dette aktive private ejerskab vil i fremtiden føre til større værdiskabelse end med offentligt ejerskab, skriver selskaberne ligeledes i meddelelsen.

Energi Fyn, Eniig, SE og Seas-NVE er alle andelsselskaber og samlet set ejet af 1,3 mio. danske husstande og virksomheder.

Ejerskabet af det danske gasnet er i dag delt.Energinet købte i efteråret 2016 Dongs andel, mens den øvrige andel ejes af HMN Gasnet og NGF Nature Energy.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11