23948sdkhjf

Klimatopmøde forsinker nødvendige energiinvesteringer

Udgangen på COP15 efterlader en usikker fremtid for energisektorens milliardstore investeringer, lyder en kritik fra Dansk Energi.
- COP15 er desværre sluttet uden klare mål. Det papir, vi nu står med, kan energisektoren ikke gå i banken og låne penge på. Den uldne udgang på klimatopmødet svækker tempoet i de investeringer, der er en af de væsentligste dele i bolværket mod klimaforandringerne, siger Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi.

- Energisektoren investerer i øjeblikket milliarder for at nå EU-målene om 20 procent CO2-reduktioner i 2020, og arbejder for at gøre strøm og varme mere klimavenlig. Men hvis vi for alvor skal rykke ved CO2-udslippet, er det nu, vi skal investere i de teknologier, som skal være klar på den anden side af 2020, hvor vi skal accelerere indsatsen, siger Lars Aagaard.

Dansk Energi mener, at elbiler, varmepumper, vedvarende energi, intelligente elnet og energibesparelser kan bane en stor del af vejen mod EU's mål om 20 procent reduktioner, 20 procent vedvarende energi og 20 procent energieffektivitet i 2020.

Mens det vil kræve udvikling af de eksisterende teknologier og ikke mindst udvikling af nye teknologier at kunne nå målene om den nødvendige 80 procent CO2-reduktion inden 2050.

- COP15 sender desværre et signal om, at den politiske vilje til at skabe langsigtede rammer for klimainvesteringerne er svag. Det danske formandskab har dog gjort et stort forarbejde, der har sat klima på toppen af den globale dagsorden. Men formandskabet har ikke haft mange dansepartnere under COP15. Vi håber, at det næste år bliver brugt konstruktivt, og at vi får sikkerhed for fremtiden senest om et halvt år i Tyskland, siger Lars Aagaard.

Kilde: Dansk Energi

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.09