23948sdkhjf

Energiby Herning overrækker energi-priser

Herning Kommune har netop tildelt Herningværket en klimapris for en næsten CO2-neutral produktion.
Herning markerer sin status som Energiby, og uddeler klima-anerkendelser til virksomheder og personer, der har gjort en forskel.

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Finn Stengel Pedersen har netop overrakt Hernings ”Anerkendelse for en aktiv klima- og energiindsats” til Herningværket og landmand Danny Mikkelsen.

Klimavenlig kraftvarmeproduktion
Herningværket har i 2009 opnået en næsten rent CO2-neutral produktion. 97 % af brændslet består i dag af træflis, hvoraf hovedparten produceres lokalt. Dermed har værket reduceret sin CO2-udledning med hele 98 % siden starten i 1982. Både medarbejdere og leverandører inddrages i den klimavenlige kraftvarmeproduktion.

Udfasning af fyringsolie
Landmand Danny Mikkelsen har med installering af gyllekøling fuldstændigt udfaset fyringsolie til staldopvarmning, og det med en årlig besparelse på 50.000 kr. svarende til en tilbagebetalingstid på kun 2 år. Der ud over har Danny Mikkelsen overdækket sine gyllebeholdere og således reduceret ammoniakafdampningen med 30 %. Det har samtidig resulteret i en forbedret gødningskvalitet.

Egetæpper a/s, Airline Textile og Stubgård Borgerforening har også modtaget prisen for en aktiv klimavenlig adfærd.

Inspiration til andre
- Med disse anerkendelser sætter vi fokus på konkrete klimatiltag i lokalområdet. Det giver omverdenen indblik i hvad der sker i Herning, og kan tjene som inspiration til andre, der ønsker at gøre en særlig indsats for klimaet, fortæller Finn Stengel Pedersen.

Kilde: Herning Kommune

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079