23948sdkhjf

Dansk landbrug under frivillig biogas-tvang

Hvor biogas er en oplagt løsning på transportsektorens CO2-udslip, så er det nærmere en nødvendig løsning for dansk landbrug.
Hvis ikke landmændene i EU håndterer gyllen korrekt, siver de farlige stoffer fra gyllen ned i grundvandet. EUs vandmiljøkrav vil derfor tvinge landmændene til at halvere antallet af svin, såfremt de ikke overholder gylle-håndterings-reglerne.

- Gyllen skal man simpelthen have styr på. Hvis ikke det bliver ved produktion af biogas, kan landbruget blive nødt til at reducere dyreholdet til skade for deres egen forretning og dansk eksport, siger Grontmij Carl Bros chef for klimarådgivning, Sigurd Bunk Lauritsen til dagbladet Børsen.

Både regeringen og landbruget har store visioner for udbygningen af biogas, og i 2020 skal halvdelen af al dansk gylle anvendes til biogas. Det mål skal nås ved nye regler og tilskudsordninger gennem planen Grøn Vækst.

Men i Brancheforeningen for Biogas føler Bruno Sander Nielsen dog stadig, at landmændene er tvunget ud i biogas alene på grund af EU's vandmiljøplaner. Derfor er han også overordentligt begejstret for Grøn Vækst, der skaber et andet incitament for biogas end truslen om halvering af dyrehold.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08