23948sdkhjf

Det sker: Hvad gør du når energiudgifterne stiger?

Den Danske Vedligeholdsforening vil gennem et seminar hjælpe dig med at udligne de øgede energiudgifter gennem energibesparende projekter med tilskud.
Den nye skattereform, der blev vedtaget i foråret bliver finansieret gennem energi- og CO2 afgifterne. Det foregår ved at den nuværende refusion udfases fra 2010-2013 for derefter helt at ophøre. Det stiller erhvervslivet over for en betydelig udfordring. Hvis der nemlig ikke gennemføres væsentlige tiltag for at imødegå dette, vil det generere en stigning i virksomhedens energiudgifter på 10 til 13 % og som dermed også vil stå i en væsentlig forringet konkurrencesituation. Så enten skal denne udgiftsstigning lægges på vareprisen, eller der skal findes besparelser, der udligner den.

Men der er lys forude
Der er lavet en frivillig aftale mellem klima- og energiministeren og el, fjernvarme, gas og olieselskaberne, som bliver underskrevet inden årets udgang. Aftalen vil danne grundlag for en revidering af den nuværende bekendtgørelse. Det bevirker, at der nu i særlig grad bliver mulighed for en konkurrence mellem selskaberne omkring tilskud til virksomhedernes energioptimeringsprojekter.

Med andre ord, så bliver der mulighed for som virksomhed at forhandle mere gunstige aftaler på plads med sit energiselskab end tilfældet allerede er i dag.

Energiselskaberne har til dette formål fået tildelt en pulje på 850 millioner kroner, der skal anvendes som tilskud til dokumenterede energibesparelser.

Det er på den baggrund, at DDV vil udbrede denne nye viden til de danske virksomheder og inviterer til et ½ - dags seminar, hvor der vil blive give konkrete bud på, hvordan de øgede udgifter kan udlignes gennem energibesparende projekter med tilskud.

Det foregår
Onsdag, den 9. december 2009, kl. 13.00 til 17.00 i auditoriet hos Center for Drift og Vedligehold, Købmagergade 86, 7000 Fredericia.

På seminaret vil du få mulighed for at høre Sten Kristensen fra BDO Scanrevision tale om konsekvensen af skattereformen og de nye takster samt SKAT’s kommende øgede kontrol med energimålere og hvorledes skal energiforbruget dokumenteres over for SKAT.

Dernæst vil Per Jensen fra Naturgas MidtNord HNG tale om nye tilskudsmuligheder til energioptimering gennem en ny aftale, som Energistyrelsen har indgået med energiselskaberne.

Sidst vil Lars Waage Petersen fra Dansk Energirådgivning kaste lys over, hvordan man kommer i gang og hvorledes de tilskudsberettigede projekter identificeres.

Kilde: DDV - Den Danske Vedligeholdsforening

Læs mere om: DDV
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078