23948sdkhjf

Greenpeace med tck tck tck-kampagne

COP15: Greenpeace er i anledningen af COP15 på banen med en kontroversiel kampagne, hvor aldrende statsoverhoveder i 2020 siger undskyld for klima-forandringerne.
– De delegerede kommer ikke til at være i tvivl om, at Greenpeace kræver en klimaaftale, der faktisk kan gøre noget ved klimaforandringerne. På flyveturen til København støder de i fly-magasinerne på helsides annoncer med portrætter af aldrende statsledere, der står i 2020 og siger undskyld. De samme annoncer er sat stort op i hele Københavns Lufthavn på et stort antal reklamestandere. Tysklands Merkel, USA’s Obama og Brasiliens Lula hænger side om side med bekymringens og alderens rynker og beklager: ”I’m sorry. We could have stopped catastrophic climate change … We didn’t”.

- Hvis ledere som Obama, Sarkozy, Merkel og Brown ikke får en ordentlig aftale i hus, bliver arven efter dem naturkatastrofer, flygtningestrømme og hungersnød. I det tilfælde er ’undskyld’ ikke nok, siger Kumi Naidoo, der er generalsekretær for Greenpeace International og formand for NGO-sammenslutningen GCCA, der står for tck tck tck-kampagnen.

Greenpeace stopper dog ikke ved reklamerne. Her til morgen sejler Greenpeace-skibet Beluga II ud og lægger sig i vandet ved indflyvningen til Københavns Lufthavn. På den måde vil delegerede, miljøministre og statsledere, når de ankommer til Københavns Lufthavn og kigger op fra annoncen i fly-magasinet, møde endnu et Greenpeace-budskab. ’Stop climate change here’ står der på det 20 x 30 meter store banner, der flagrer efter masten på Beluga II.

- Det er nu, vi skal stoppe klimaforandringerne. Der har været forhandlet og bygget op til dette klimatopmøde i årevis. Politikerne må ikke tabe denne historiske chance for at bremse de katastrofale klimaforandringer på gulvet, siger Mads Flarup Christensen, generalsekretær i Greenpeace Norden.

- Videnskaben har været helt klar omkring, hvad der skal til for at holde temperaturstigningen under de 2 grader. De rige lande skal reducere CO2-udslippet med mindst 40 % i 2020 og næsten fuldstændigt i 2050. For at sikre de reduktioner skal vi have en juridisk bindende aftale med en finansieringsmekanisme, der giver udviklingslandene den nødvendige kapital til at tilpasse sig de uundgåelige klimaforandringer, begrænse deres udslip og stoppe afskovning.

De ti statsledere, som kan ses sige undskyld i 2020, er Australiens premierminister Kevin Rudd, Brasiliens præsident Luiz Inácio da Silva, Canadas premierminister Stephen Harper, Tysklands kansler Angela Merkel, Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy, Polens premierminister Donald Tusk, Ruslands præsident Dmitrij Medvedev, Spaniens premierminister José Luis Rodríguez Zapatero, Englands premierminister Gordon Brown og USA’s præsident Barack Obama.

Kilde: Greenpeace

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125