23948sdkhjf

Myndighedssamarbejde vanskeliggør svindel med kvoter

Hverken SKAT eller Energistyrelsen kender noget til Ekstra Bladets påstand om Danmark som paradis for klimasvindlere.
Ekstra Bladet skrev i går, at Danmark er et paradis for klimasvindlere. Men det er en påstand, som hverken SKAT eller Energistyrelsen kan genkende.

Energistyrelsens kvoteregister følger EU´s regler for oprettelse af konti i registeret. SKAT og Energistyrelsen har derudover et tæt samarbejde omkring udveksling af oplysninger fra kvoteregisteret, som øger muligheden for at opdage mistænkelige transaktioner. Det er kun enkelte andre landes skattemyndigheder, der har en lignende adgang i forhold til deres landes registre.

Ekstra Bladets sag drejer sig ikke om det europæiske kvotesystems pålidelighed i forhold til at reducere udledningen af CO2, eller om ”varm luft”. Sagen handler om personer og firmaer, der ikke er underlagt den europæiske kvoteordning, men som potentielt gør sig skyldige i momsbedrageri i forbindelse med køb og salg af CO2-kvoter. Metoden har været kendt af myndighederne i EU i flere måneder – og herhjemme behandler Folketinget netop nu et lovforslag fra skatteministeren, der skal stoppe muligheden for momssvindel i forbindelse med handel med kvoter. Energistyrelsen, som administrerer kvoteregisteret, har bistået SKAT tæt i denne sag og SKAT har et tæt samarbejde med skattemyndigheder i de andre EU-lande om udveksling af oplysninger.

Det danske kvoteregister er det største i verden hvad angår private konti. Dette skyldes formentlig, at det danske kvoteregister kan håndtere alle ansøgninger online, samt at der er tale om en velfungerende software med deraf følgende stabil drift. Andre landes kvoteregistre har haft tekniske problemer i 2008 og første halvdel af 2009. Store handelsplatforme er som følge heraf flyttet til Danmark, og det trækker private kontohavere til.

Der er på EU-plan et arbejde i gang med at se nærmere på de fælles regler for kvoteregistrene, herunder om mulige opstramninger i forbindelse med kontooprettelser.


Kilde: Energistyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109