23948sdkhjf

Aalborg Portland på vej med kæmpe CO2-reduktion

Aalborg Portland står for tre procent af Danmarks samlede CO2-udslip. Et nyt forsøg i forbindelse med cementproduktionen kan reducere landets samlede udslip med en procent.
Aalborg Portlands cementproduktion skal revolutioneres. På sigt skal produktionen af en ny type cement være med til at sænke Danmarks samlede CO2-udslip med 1%.

Forsøget hos Aalborg Portland er en del af et projekt, der over de kommende seks-syv år skal resultere i nye, stærkere og mere holdbare cement-typer fremstillet med et CO2-udslip, der er 30% lavere end i dag.

Aalborg Portland deltager sammen med iNANO ved Århus og Aalborg Universiteter og GEUS (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland) i projektet, der hedder Futurecem.

- Med produktionsforsøget tager vi et lille, men vigtigt skridt i retning af fremtidens cementprodukter. Resultaterne skal vurderes nøje i projektets fortsættelse før de overføres til den daglige drift. Det vil vi gøre i nært samarbejde med vore kunder, siger Jesper Sand Damtoft, udviklingsdirektør hos Aalborg Portland.

Aalborg Portland arbejder sideløbende med Futurecem på at reducere udledningen af CO2 ved blandt andet at anvende biobrændsel og gennemføre energibesparelser i produktionen.

Udledningen fra Aalborg Portlands cementproduktion udgjorde i 2008 2,2 millioner ton CO2. Det svarer til ca. tre procent af Danmarks samlede udledning.

Kilde: Nordjyske.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14