23948sdkhjf

Usynlige solceller og flydende studieboliger nomineret til designpris

Danish Design Award sætter fokus på effekten og værdien af design og hylder hvert år virksomheder og designere på tværs af landet med uddelingen af Danish Design Award.

I år har en række energi-løsninger sneget sig ind blandt de nominerede.

Blandt andet har juryen nomineret solcelleproducenten Gaia Solar og tag- og facade-producenten Stenis GS Integra Line, et usynligt solcelletag, i hele to kategorier.

- Som nogle af de første i verden er to danske virksomheder gået sammen om at skabe et solcelletag, hvor solcellerne er integreret i tagkonstruktionen. Løsningen udvider markedet for solenergi, da det nedbringer omkostningerne og samtidig gør det enkelt at udskifte solcellerne efter plug and play-princippet i takt med den teknologiske udvikling. Samtidig opnås et mere harmonisk udtryk i tagfladen, ligesom Integra Line Roof med løsninger i forskellige farver og med forskellig glans bidrager til at skabe solcellepaneler, der kan tilpasses forskellige typer tag og façade, lyder det i juryens begrundelse for at nominere virksomhederne og deres usynlige solcelletag.

Kategorien Clean Solutions
Gaia Solar og Steni er med solcelletaget  nomineret i kategorien Save Clean Solutions og det glæder administrerende direktør Sigurd Leth.

- Potentialet ligger i ikke kun at tænke solceller, som et selvstændigt energiproducerende anlæg, der monteres oven på taget af en bygning, men i stedet at solcellepanelerne i sig selv udgør husets tag eller facade. Det er således et intelligent og energiproducerende byggemateriale, som samtidig er lavet i et smukt design. Derfor er vi også utroligt stolte af at være med i finalen til Danish Design Awards, siger Sigurd Leth.

Udover Gaia Solar og Stenis GS Integra Line er Udvikling Danmark og Bjarke Ingels, BlueKolding Energi og Gram Kommercial nomineret i kategorien Clean Solutions.

Udvikling Danmark og Bjarke Ingels for flydende, solcelledrevne studieboliger fremstillet af gamle fragtcontainere. Bluekolding Energi er nomineret med løsningen Powered By You 2.0, hvor varmeenergien i spildevand udnyttes til opvarmning i et kollegie i Kolding. Sidst er Gram Kommercial nomineret med Superior +ECO, der er en serie af køle- og fryseskabe der sikrer lavt energiforbrug.

Kategorien Save Money
Gaia Solar og Steni er ligeledes nomineret i kategorien Save Money. Det er de sammen med virksomhederne Pieter Mouritsen, Marcus Pedersen Aps og Grundfos.

Pieter Mouritsen er nomineret for den industrielle kompressor PM2100 Blue Wolf, der reducerer omkostningerne ved at drive elværktøj og maskiner under krævende arbejdsforhold på olie- og gasboreplatforme.

Marcus Pedersen har udviklet en automatisk selvbetjeningsløsning til bagageindlevering, der kan monteres på eksisterende skranker i lufthavne, mens Grundfos’ Alpha-3-system har imponeret juryen, da det gør det lettere og mere effektivt af regulere varmesystemer. 

Danish Design Award 2017 kårer vinderne i de 18 kategorier ved prisfester den 8. og 31. maj 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109