23948sdkhjf

Vestas vil lave lagerløsninger til strøm

Da Vestas offentliggjorde sin strategi i forbindelse med årsregnskabet kom det frem at man ville satse på et nyt område inden for vedvarende energi – og det forlød hurtigt, at Vestas ville gå sol-vejen. Men det bliver der ikke noget af, fortæller bestyrelsesformand Bert Nordberg i et interview med Berlingske.

Vindmølleproducenten Vestas vil nemlig også satse på lagerløsninger til strøm. Der overvejes både samarbejde og opkøb – og måske en egenudviklet Vestas-lagerløsning, skriver Business.dk.

- Et område, som vi må være med i fra starten af, det er takket være Tesla batteriindustrien. Vi søger en industriel løsning til lagring af energi, og der er masser af virksomheder, som starter nu, og som skal lave batterier. Men de er så fokuserede på biler, så jeg leder på markederne efter, hvem vi skal samarbejde med eller investere i, som ser på industrilagring, siger Bert Nordberg.

I interviewet med avisen afviser Bert Nordberg ikke helt, at Vestas og teknologidirektøren Anders Vedel allerede sidder og arbejder på en lagerløsning. Han understreger dog, at man i første omgang vil forsøge at drage nytte af forskningen i bilindustrien.

Strømlagring er ikke den eneste udvidelse af sortimentet. Vestas kigger også på en pakkeløsning for vindmøller, der ud over at levering af møllerne også omfatter drift og softwareløsninger til håndtering af vindmølleparkens elnet.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172