23948sdkhjf

NKT Cables klar med nyt monster-kabel

En ny verdensrekord er nået, idet NKT Cables har testet og fået godkendt et 640 kV ekstruderet DC (Direct Current, jævnstrøm) kabelsystem. Det oplyser kabelleverandøren i en fondsbørsmeddelelse.

Det vil øge den maksimale forsyning via et kabelsystem med 20 procent og forbedre integrationen mellem afsidesliggende vedvarende energikilder og globale energisystemer. To 640 kV DC-kabler vil kunne transportere grøn energi til tre millioner husstande, lyder det fra NKT Cables.

- Udviklingen af kabelnetværk udgør på globalt plan et af vor tids største infrastrukturprojekter, og vi er stolte af at være pionerer på den tilknyttede teknologi. Interconnector-markedet forventes at vokse markant, og med 640 kV kabelsystemet cementerer vi vores position på et lovende marked, siger NKT Cables’ president & CEO, Michael Hedegaard Lyng.

Det nye interconnector-system har en forsyningskapacitet på over 3 GW, hvilket er 20 procent bedre end den bedste eksisterende løsning, som er baseret på 525 kV teknologi. Det nye system er teknisk og kommercielt godkendt i henhold til den internationale Cigré TB 496 anbefaling og består af højspændingskabler og oliefrie komposit-endeafslutninger baseret på isolatorteknologi såvel som kabelmuffer til effektiv installation.

Kablerne har samme design og benytter samme DC-polyetylen (XLPE) isoleringsmateriale som selskabets 525 kV kabelsystem, som har været på markedet siden 2014. Tilbehøret til 640 kV kabelsystemet er også det samme som til 525 kV-systemet. Isoleringsmaterialet er udviklet i samarbejde med Borealis.

Efter købet af ABB HV Cables den 1. marts 2017 har NKT Cables igangsat en proces med det formål at opnå godkendelse af fabrikken i Køln til produktion af højspændingskabler baseret på DC-teknologi. Michael Hedegaard Lyng siger:

- Vi kan opnå markante synergier på kapacitetsudnyttelse ved at have to fabrikker, som kan producere til de fremtidige DC-højspændingsprojekter. Det giver vores kunder både kortere leveringstider og reduceret risiko i forbindelse med udførelse af projektet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094