23948sdkhjf

Ny klima- og energiminister er Lykke Friis

Lykke Friis er ny klima- og energiminister. Connie Hedegaard er fortsat vært for FN's klimakonference i København til december..
Det sker som konsekvens af den danske regerings valg af kandidat til EU-kommissionen.

Lykke Friis, Ph.D. og tidligere prorektor ved Københavns Universitet er nu klima- og energiminister. Connie Hedegaard, der er den danske kandidat til EU-kommissionen, er nu minister for FN’s klimakonference i København i 2009.

Lykke Friis udtaler i den anledning:

- Jeg ser klima- og energipolitik som fremtidens udenrigs- og sikkerhedspolitik. Jeg ser meget frem til de udfordringer, jobbet bringer og glæder mig til at komme i arbejdstøjet hurtigst muligt, siger klima- og energiminister Lykke Friis.

Udnævnelsen af Lykke Friis betyder, at hun sidder som repræsentant for Danmark ved klimakonferencen til december. Det var tidligere tilsigtet, at miljøminister Troels Lund Poulsen skulle varetage den post, men udnævnelsen af Lykke Friis ændrer på det.

Den nye situation ændrer ikke på Connie Hedegaards rolle ved den kommende FN klimakonference COP15, der finder sted i København. Connie Hedegaard vil stadig være vært ved klimakonferencen.

Kilde: Klima- og Energiministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125