23948sdkhjf

Fjernvarmen siger ja til store energibesparelser

Fjernvarmen siger ja til store energibesparelser. Dansk Fjernvarmes formand Uffe Bro skriver således i dag under på en frivillig aftale med klima- og energiminister Connie Hedegaard og Energistyrelsen om reduktioner på 1,9 PJ.
- Vi siger ja til, at fjernvarmeselskaberne vil være med til at finde store energibesparelser, fordi vi mener, at vi ad frivillighedens vej kommer længst, siger Uffe Bro.

For der skal ske drastiske ting, hvis målet om en fire procents reduktion af bruttoenergiforbruget i 2020 skal opfyldes.

Det kræver en indsats, hvor alle muligheder for besparelser skal udnyttes.

Aftalen om energibesparelser er 10-årig og altså en meget vidtgående aftale, da der skal findes besparelser på 1,9 PJ hvert år.

Fjernvarmeselskaberne må med aftalen finde disse besparelser både ude hos fjernvarmeforbrugerne og i ledningsnettet. Bygger et fjernvarmeværk et solvarmeanlæg kan dette eksempelvis også tælles med.

Netop storskala solvarmeanlæg har mange steder set dagens lys rundt i landet det seneste års tid. Tilmed er mange flere anlæg på vej.

- Vi er nødt til at være særdeles bevidste om, hvordan vi bruger energi i de kommende år. Vi skal tænke i helheder for at opnå de bedste løsninger. Med denne aftale har vi fået mulighed for i vid udstrækning at finde besparelserne, hvor det er mest optimalt, siger Uffe Bro.

Dansk Fjernvarme underskriver formelt energispareaftalen, men hvert enkelt fjernvarmeselskab skal tiltræde aftalen.



Kilde: Dansk Fjernvarme

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109