23948sdkhjf

Energimærkning opgraderes

EU har netop vedtaget at udvide energimærkningsordningen, deri dag kun omfatter elektriske husholdningsapparater. Fremover vil den omfatte alle produkter, der påvirker energiforbruget.
Alle produkter, der påvirker energiforbruget, skal fremover mærkes med EUs velkendt A+ til G-mærker. Det skriver Berlingske Business.

Dermed vil eksempelvis isoleringsmaterialet i byggemarkedet være mærket med et A+ mærke, hvis det er meget energibesparende og med et G-mærke, hvis det lige akkurat holder den værste kulde ude.

Den opgraderede mærkningsordning er blevet til i en aftale mellem Ministerrådet, Europa Parlamentet og Kommissionen og vil træde i kraft til december.

Udover A+ til G-mærket på selve produktet, skal producenterne også oplyse om produktets energimærkning i forbindelse med annoncering.

EU’s energikommissær, Andris Piebalgs, byder aftalen velkommen:
- Udvidelsen af energimærkningen baner vejen for, at vi fremtiden kan lovgive om en lang række produkters energieffektivitet, hvilket vil hjælpe os til at nå vores mål for reduktion af drivhusgasser, lyder det fra Andris Piebalgs.

Kilde: Berlingske Business

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094