23948sdkhjf

Dansk Elbil Alliance varsler elbilens årti

Dansk Energi og 34 virksomheder i elbilindustrien og energisektoren gik tidligere på måneden sammen i det nye branchefællesskab. Nu har man udpeget formand og næstformand for den nye alliance.
Dansk Elbil Alliance har i dag valgt John Arnberg som bestyrelsesformand og Torben Holm, DONG Energy, som næstformand af det nye branchefællesskab. John Arnberg er bestyrelsesformand i Lithium Balance A/S og Elbil Danmark A/S.

Dansk Energi og 34 virksomheder i elbilindustrien og energisektoren gik tidligere på måneden sammen i det nye branchefællesskab, der skal gøre Danmark til foregangsland for elbiler og styrke samarbejdet mellem elbilindustrien og elselskaberne.

- Nu trækker vi i arbejdstøjet. Forude venter en stor og vigtig opgave med at få mange el-biler ud på de danske veje, siger den nyvalgte formand John Arnberg.

- Vi kan se, at danskerne er parate til elbiler, fordi elbiler støjer og lugter mindre end ben-zin- og dieselbiler og er bedre for klimaet.

- Men danskerne vil også have elbiler med et godt design, komfort og nem adgang til op-ladning af batteriet. Det kan vi arbejde fokuseret på nu, hvor hele elbil-værdi-kæden er samlet i et branchefællesskab.

- Danskerne tænker også med pengepungen. Derfor peger vores sigtekorn lige nu mod Christiansborg og dialogen med regeringen og Folketinget. Vi står foran elbilens årti, men det kræver en politisk villighed til at forpligte sig. Politikerne må sikre, at det er omkostningsneutralt for danskeren at vælge den klimarigtige elbil.

- Der er så mange gode perspektiver i elbilerne. Elbilerne mindsker blandt andet udslippet af CO2, har stort set ingen sundhedsskadelige effekter og gør os mindre afhængige af olie.

- Det er vigtigt for danskerne, samfundsøkonomien og det globale klimaproblem, siger John Arnberg.

Dansk Elbil Alliance har adresse hos Dansk Energi på Frederiksberg ved København. Inden for to uger lancerer Dansk Elbil Alliance hjemmesiden danskelbilalliance.dk.

Kilde: Dansk Energi

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.954