23948sdkhjf

Fynsk byggeprojekt får pris for CO2-regnskab

Der er sparet et halvt kilo CO2 for hver af de 76.000 mursten i det miljørigtige byggeri Sedenhuse – et nyopført botilbud til unge udviklingshæmmede i Odense.
Mandag overrækker miljøminister Troels Lund Poulsen et diplom til de involverede parter bag Odense Kommunes nye byggeri for unge udviklingshæmmede i bydelen Seden Syd.

Udover at skabe 40 lejligheder og spændende fællesfaciliteter, der samlet skal udgøre et rart hjem for de unge, har kommunen nemlig haft fokus på, at byggeriet også er bedst muligt for klimaet; både det globale og det inden døre.

Det særlige fokus, der har sit udspring i Odense Kommunes ambitiøse miljøpolitik fra 2008, har givet et godt nedslag i byggeriets i CO2-regnskab i forhold til traditionelt byggeri. Den samlede besparelse lyder på 64.419 kg CO2, og det er især valget af genbrugsmursten og papirisolering, der slår ud i regnskabet for byggefasen.

Endvidere giver solvarmesystemet og kommunens krav om skærpet energibyggeri plusser på ’klima-samvittigheden’ i forhold til den fremtidige brug af byggeriet:

- Der er sket meget med danskernes holdning til klima og miljø, siden vi besluttede at bygge Sedenhuse, så nu er de fleste med på, at vi skal begrænse CO2-udledningen. Jeg er glad for, at vi allerede i de indledende øvelser dengang var visionære og gjorde miljøet til et særligt fokusområde. Det giver os et godt udgangspunkt for også fremover at bidrage til den store miljø- og klimaudfordring, siger ældre- og handicaprådmand Peter Rahbæk Juel.

Kilde: Odense Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094