23948sdkhjf

Hvidbog om biobrændstoffer i Danmark

Teknologirådet og 2G Biobrændstoffer har offentliggjort "Hvidbog om perspektiver for biobrændstoffer". Hvidbogen beskriver udfordringer, potentialer og anbefalinger til en fremtidig dansk satsning på bæredygtig 2. generations bioethanol.
Partnerskabet for 2G biobrændstoffer og Teknologirådet har offentliggjort en hvidbog om forskning, produktion og anvendelse af 2. generations bioethanol i Danmark.

Hvidbogen behandler perspektiver - muligheder og begrænsninger - for en dansk satsning på produktion og anvendelse af biomasse herunder bæredygtig 2. generations bioethanol til transportformål. Hvad er vores aktuelle viden om biobrændstoffer og 2. generations bioethanol, og hvad bør anbefalingerne til en dansk strategi på området være?

Som et supplement til hvidbogen offentliggør partnerskabet også en analyse - udarbejdet af Ea Energianalyse om de samfundsøkonomiske aspekter i forbindelse med produktion af 2. generations bioethanol og den samfundsmæssige omkostning ved at reducere CO2 i transportsektoren ved hjælp af denne teknologi. Analysen er foretaget på baggrund af et fiktivt fuldskala 2. generations bioethanolanlæg, som forudsættes at være i drift i 2015.

Kilde: Biobrændstof.com - www.biobrændstoffer.com

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11