23948sdkhjf

Energibesparelse udløser millioncheck

DS SM A/S, der beskæftiger sig med overfladebehandling af vindmølletårne, har skabt CO2-reduktioner, der svarer til den årlige udledning fra en større landsby. Og den præstation har Syd Energi netop belønnet med en chek på 4,5 mio. kr.
Smilene var store - både hos modtager og giver - da en check på hele 4,5 mio. kr. i denne uge skiftede hænder.

- DS SM har turdet bryde med normerne i selve bygge- og konstruktionsfasen. Det har betydet, at alle løsninger er blevet vendt og gennemtænkt i samspillet mellem ekstern ekspertise og den store viden om eksisterende anlæg og processer internt hos DS SM, siger Lars Andreasen, salgs- og marketingdirektør i Syd Energi, der overrakte checken til udviklingschef Oluf Lauridsen og teknisk direktør Jens Holk.

Energireduktion på op mod 50 pct.
Projektet med energibesparelser opstod, da DS MS skulle bygge ny fabrik. I samråd med Syd Enegis rådgivningsselskab Enervision, i tæt samarbejde med leverandørerne og med ihærdighed og vilje lykkedes det firmaet at reducere energiforbruget med 30-50 % i forhold til traditionelle og sammenlignelige anlæg.

- En optimering på dette niveau er selvfølgelig kun mulig i kraft af, at vi byggede nyt. Alligevel synes jeg, at vores eksempel illustrerer mulighederne, hvis man virkelig har viljen til at gå hele energivejen og ikke mindst gøre tingene rigtigt fra start, fortæller Oluf Lauridsen og Jens Holk, som har stået i spidsen for det store projekt.

Sparer 1.000 familiers årsforbrug
I alt har DS MS investeret 30-40 mio. kr. i at optimere byggeriet energimæssigt ned til helt små detaljer. Efterfølgende beregninger viser, at firmaet i dag opnår en reduktion af strøm- og varmeforbruget, der alt i alt svarer til 1.000 familiers årsforbrug eller 8.263 tons CO2.

- Vi er utrolig glade for at kunne være med at formidle støtte til de CO2- og energibesparelser. Med detaljer som for eksempel at finde frem til den mest effektive type sand til at sandblæse vindmølletårnene og udnytte overskudsvarme optimalt understreger firmaets vilje og gør DS SM til frontløber af rang på området, siger direktør for Enervision, Ole Damm.

Støtten til investeringerne på 4,5 mio. kr. er et led i at opfylde den aftale, som Syd Energi har med Dansk Energi og Energiministeren. Aftalen er ét af de skridt, der skal sikre at Danmark kan overholde den internationale Kyoto-aftale.

Kilde: Syd Energi

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094