23948sdkhjf

Verdens førende fjernvarmebyer kåret på fjernvarmetopmøde i København

København, Austin i Texas, Borås i Sverige, Dunkerque i Frankrig, Jiamusi i Kina og Krakov i Polen er kåret til verdens førende fjernvarmebyer. Det er sket i forbindelse med det internationale fjernvarmetopmøde District Energy Summit i København.
Disse byer er de senere år gået foran og har blandt andet udviklet deres fjernvarmenet, så de i dag er med til at nedbringe udslip af CO2 og andre klimagasser samtidig med, at borgerne har fået stabil, brugervenlig varmeforsyning og varmt brugsvand.

Bag kåringen står Det Internationale Energi Agentur (IEA) sammen med Euroheat & Power (Den Europæiske fjernvarme- og fjernkølingsorganisation), Danish Board of District Heating (DBDH), International District Energy Association (IDEA, den amerikanske fjernvarme- og fjernkølingsorganisation) og Dansk Fjernvarme.

- Vi har kåret nogle af de byer i verden, som har vist, at man både kan skabe udvikling og vækst, uden det nødvendigvis betyder et større energiforbrug, siger vicepræsident i Euroheat & Power og international chef for Dansk Fjernvarme Birger Lauersen.

Der er tale om byer, som udnytter spildvarmen til opvarmning af boliger gennem moderne fjernvarmesystemer fra kraftværker, affaldsforbrændingsanlæg og industri med mere.

Altså typisk energi, som er til rådighed under alle omstændigheder, og ikke kræver yderligere brug af fossile brændsler, som udleder yderligere CO2. Der var i alt 27 byer nomineret i konkurrencen, blandt andet også Nyborg og Thisted. Begge disse byer er blandt foregangsbyerne i Danmark hvad angår eksempelvis udnyttelses af overskudsvarme, geotermi og affaldsforbrænding.

District Energy Summit-konferencen har sat fokus på energieffektivitet og byplanlægning, da der sker en stadig voksende immigration fra land til by. En udvikling, hvor fjernvarme og fjernkøling er nogle af de redskaber, der skal til for at undgå et voldsomt voksende energiforbrug.

Kilde: Dansk Fjernvarme

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109