23948sdkhjf

Hvalpsund Kraftvarmeværk satser på pillefyr

Bestyrelsen i Hvalpsund Kraftvarmeværk går med byggeplaner. De har netop ansøgt kommunen om at få lov til at installere et nyt flisfyr, som vil kunne give borgerne billigere varme allerede fra 2010.
Det nye fyr vil komme til at koste cirka 10 millioner kroner, hvoraf varmeværket har omkring én million kroner i egenbeholdning. Resten skal lånes i banken. Det skriver Nordjyske i dag.

Pillefyret vil kunne producere varme til en markant lavere pris ved at fyre med flis eller træpiller, i forhold til at fyre med naturgas. Bestyrelsesformand Peder Holm Pedersen oplyser, at mens det koster 75 øre at producere en kilowatttime med gas, så er produktionsprisen kun cirka 20 øre pr. kWh, når man fyrer med flis. Det betyder, at der er råd til at betale af på lånet og alligevel sænke varmeprisen fra de nuværende 75 øre pr. kWh til cirka 50 øre pr. kWh, når flisfyret kommer i fuld funktion. Sådan lyder beregningerne netop nu.

Biogas har også været oppe at vende som en mulighed for at producere billigere varme. Og det er bestemt ikke opgivet nu, selv om man nu har besluttet sig for at investere i et flisfyr.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078