23948sdkhjf

Ekspert: Mangler lovgivning om intelligente elmålere

En ekspert fra EA Energianalyse mener, det er skandaløst at Klima- og energiminister Connie Hedegaard ikke vil tvinge intelligente elmålere ud i de danske hjem.
Energiekspert Mikael Togeby fra EA Energianalyse tager nu bladet fra munden. Han mener, at det er skandaløst, at klima- og energiminister Connie Hedegaard ikke vil tvinge intelligente elmålere ud i de danske hjem.

Det kun er med intelligente elmålere, at danskerne kan anspores til at bruge mest strøm, når den er billigst, og spare på den, når den er dyrest, lyder det fra eksperten. Hans udmelding kommer efter, at Danmark på det seneste har været nødsaget til at standse vindmøller i kraftigt blæasevejr for at forhindre elnettet i at bryde sammen.

- Den største skandale er, at der ikke er en plan for, hvornår alle skal have smarte elmålere. Igen og igen har man set på, om det kan betale sig at sænke grænsen for, hvornår man skal have en fjernaflæsningsmåler, og igen og igen er man kommet frem til, at det ikke kan betale sig at stille som krav. Men den konklusion er man jo nået frem til, fordi man har set bort fra nogle mere bløde fordele ved smarte målere. Man kan altid ødelægge en cost benefit-analyse ved at gøre den for konservativ, siger han til Ing.dk

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125