23948sdkhjf

NRGi og Århus Kommune indleder klimapartnerskab

NRGi og Århus Kommune er på trapperne med et partnerskab på klimaområdet, der støtter op om Århus Kommunes målsætning om at være CO2-neutral i 2030. Partnerskabsaftalen indeholder en bred vifte af tiltag bl.a. i form af informationsudveksling og borgerinddragelse.
Århus Byråds mål er, at Århus Kommune som bysamfund skal være CO2-neutral i 2030. En vigtig brik i puslespillet er samspillet med nøgleaktører inden for erhvervslivet. Nu er Århus Kommune derfor på trapperne med en klimapartnerskabsaftale sammen med energikoncernen NRGi.

Rådmand Peter Thyssen udtaler:
- Det er essentielt, at erhvervslivet involveres i klimaarbejdet - både fordi opgaven er stor, men også fordi vi skal bruge alle muligheder for at skabe nye, innovative løsninger og teknologier til gavn for både borgerne i Århus og for erhvervsudviklingen.

- Med aftalen med NRGi ønsker jeg at involvere den største energiforsyner til århusianerne i arbejdet. NRGi er en væsentlig aktør, der kan bidrage på rigtig mange områder. Jeg glæder mig til at præsentere aftalen, der vil blive en stor gevinst for hele kommunen, for resten af Magistraten.

Klimapartnerskabet indebærer bl.a., at kommune og selskab i samarbejde finder frem til miljøvenlige energiløsninger og udviklingsorienterede projekter, f.eks. demonstrationsprojekter, samarbejde om borgerinddragelse samt udveksling af informationer om innovative samfundsløsninger.

Adm. dir. Søren Sørensen udtaler:
- Vi er utrolig glade for, at vi med denne klimapartnerskabsaftale kan forene både Århus Kommunes CO2030 vision og vores egen vision om at levere innovative løsninger inden for energi, teknik og kommunikation. Derudover har vi som energiselskab en forpligtigelse til at hjælpe vores kunder med energibesparelser som en del af den danske energi- og miljøpolitik. Aftalen kan således bidrage til væsentlige CO2 reduktioner for både Århus by og klimaet som helhed. Baggrunden for at vi kan indgå sådanne klimapartnerskabsaftaler er, at vi i NRGi er så bredt funderet og derved spænder over kompetencer lige fra elladestandere, cyklismeprodukter til grøn strøm og rådgivning.

Det endelige klimapartnerskab skal tiltrædes af Magistraten, hvilket forventes at kunne ske inden for den nærmeste fremtid.

Kilde: NRGi

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113