23948sdkhjf

Markante klima-fremskridt blandt danske virksomheder

En ny nordisk rapport, der offentliggøres i dag, konkluderer, at de danske virksomheder har gjort markante fremskridt i deres indsat i klimakamp.
Efter flere år på bunden af listen over klimabevidste virksomheder, rykker de store danske selskaber nu op ad på ranglisten over de mest klimabevidste blandt nordens 200 største børsnoterede virksomheder. Det fremgår af den rapport fra klimanetværket Carbon Disclosure Project (CDP), der offentliggøres i dag.

- Vi er ekstremt tilfredse med de danske virksomheders indsats. Formentlig er det værtsskabet for COP15 i december, der har fået de største børsnoterede danske selskaber til at vågne op, siger Amanda Haworth-Wiklund, leder af CDP’s nordiske kontor, til dagbladet Børsen.

Ifølge rapporten har 27 af Danmarks 40 største børsnoterede selskaber oppet sig på klimaområdet og indrapporteret deres klimaindsats. Det svarer til 68% sammenlignet med kun 51% sidste år. Danmark figurer dermed på en delt anden plads sammen med Finland - hvis man holder sig i Norden. Sverige indtager her en førsteplads med hele 85%.

Blandt de danske virksomheder topper Vestas listen over de bedste klimaregnskaber efterfulgt af Lundbeck, Danisco, Torm og Novo Nordisk, der alle optræder på den nordiske top 20.

CDP er verdens mest omfattende rapportering af virksomheders klimaindsats. Bag netværket står 475 internationale investorer, der tilsammen råder over 55.000 mia. dollar (272.000 mia. kr.). ATP er dansk partner i CDP.


Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141