23948sdkhjf

Kritik af Dongs køb af CO2-kvoter

Dong Naturgas vil med Energistyrelsens velsignelsen købe sig til CO2-reduktioner gennem et vandkraftprojekt i Kina. Det møder nu hård kritik af WWF, Verdensnaturfonden.
Dong burde skære ned på sine CO2-udslip herhjemme i stedet for at købe sig til CO2-reduktioner i Kina. Sådan lyder kritikken fra WWF, verdensnaturfonden i Politiken søndag.

- Det underminerer i høj grad klimaindsatsen - Dong får lov at forurene mere herhjemme, og der bliver foretaget en tvivlsom investering i Kina, siger klimamedarbejder John Nordbo, WWF Verdensnaturfonden, om Dongs investering i vandkraftprojektet i Kina.

Vandkraftværket i Kina har en kapacitet på 80 MW og er ved at blive godkendt under FNs Grønne Udviklingsmekanisme (CDM), der giver de rige lande mulighed for at købe sig til CO2-reduktioner i fattige lande.

John Nordbo siger til Politiken, at de beregninger, der er foretaget for at projeketet kan godkendes af CDM, er foretaget således, at man får det til at se ud som om, at projektet i Kina har brug for CDM-penge. John Nordbo mener, at Kina udmærket har råd til at betale for projektet selv, hvilket gør Dong Energys investering overflødig.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141