23948sdkhjf

Miljøminister skærer 20 procent mere af energiforbruget

Miljøministeriet skal være bæredygtigt – og vil blandt andet mindske energiforbruget med yderligere 20 procent over de næste 5 år.
Miljøminister troels Lund Poulsen vil være minister for et bæredygtigt ministerium. Derfor vil han over de næste fem år mindske energiforbruget med 20%.

- Vi skal være i front og et forbillede for andre ministerier og offentlige myndigheder, når det handler om at forene hensynet til miljø, sociale vilkår og økonomi. Derfor skaber vi et moderne bæredygtigt Miljøministerium, siger miljøminister Troels Lund Poulsen (V).

Nye initiativer
Det systematiske arbejde med at udvikle koncernen mod en bæredygtig virksomhed har medført en række initiativer under temaet ”Det bæredygtige Miljøministerium”. Det drejer sig blandt andet om:

  • 20 % reduktion af energiforbruget over de næste 5 år i Miljøministeriet.
  • Grønne krav om miljø og krav til sociale vilkår i indkøbsaftaler.
  • Ny intern miljøpolitik: Grøn i eget hus – vejen til et bæredygtigt Miljøministerium.
  • Ny internetside Det Bæredygtige Miljøministerium, som løbende viser alle de initiativer, der skal gøre ministeriet mere bæredygtigt samt de tiltag, der allerede er foretaget.

- Målet om at mindske energiforbruget med 20 procent over de næste fem år er ambitiøst, og opgaven bliver ikke mindre af, at vi allerede har reduceret energiforbruget markant. Målet skal ikke kun nås ved at skære i forbruget af el. Vi ser på det samlede forbrug af energi – og som noget helt nyt medregner vi også brug af brændstof til biler. Det er en stor opgave, men jeg er sikker på, at vi nok skal komme i mål, tilføjer miljøminister Troels Lund Poulsen.

Kilde: Miljøministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094