23948sdkhjf

Etablering af biogasanlæg ind i VVM-fasen

Et nyt biogasanlæg ved Andi nær Mørke på Djursland er ét skridt nærmere en realisering. Djurs Bioenergi har netop fået økonomisk tilsagn fra landmændene i selskabet til at foretage de VVM-undersøgelser, som Syddjurs Kommune kræver.
Djurs Bioenergi går nu i gang med de nødvendige VVM-undersøgelser, som Syddjurs Kommune kræver, før en endelig etablering af et biogasanlæg nær Andi ved Mørke kan komme på tale.

Anlægget vil kunne producere strøm til 12.500 mennesker om året og varme til 900 boliger. Reduktionen af C02 vil blive 20.500 tons om året. Prisen for anlægget bliver 80 mio. kr.

- Miljømæssigt helt afgørende er et meget stort bidrag til reduktion i udledning af klimagasser fra husdyrbrugene. Endelig kan et moderne biogasanlæg i dag etableres uden at afgive væsentlige lugtgener for omgivelserne og vil komme til at ligge delvist skjult bag jordvolde og beplantning, fortæller Carsten Wolff Hansen til Randers Amtsavis.

Djurs Bioenergi havde ellers i første omgang planlagt etablering af et biogasanlæg i Grenå, men her kunne man ikke skaffe den fornødne opbakning. Derfor er selskabets første prioritet nu et anlæg nær Mørke, men planerne i Grenå ikke er lagt på hylden.

I den kommende tid vil Djurs Bioenergi udarbejde en visualisering af anlægget og slå stregerne til en ny vejføring i området
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063