23948sdkhjf

Massiv interesse for konference om energirenovering og sundt indeklima

DSV Transport og Københavns Rådhus reducerede energiforbruget og tjente investeringen i teknik og teknologi hjem i en fart. Konference gentages på grund af overvældende interesse.
Både private og offentlige virksomheder lider som bekendt af en øm bundlinje for tiden. Og fra kommandobroen holdes der skærpet udkig efter muligheder for at spare. Energiforbruget er et oplagt emne. Men hvordan?

- Energioptimering, siger direktør Christen Galsgaard fra brancheforeningen Dansk Ventilation, der i samarbejde med Elsparefonden, Energiforum Danmark og brancheorganisationen Tekniq har inviteret et stort antal beslutningstagere fra private og offentlige virksomheder til konference med titlen ’Ventilation og Indeklima’.

Første udgave af konferencen holdes 19. oktober hos Tekniq i Glostrup for 50 deltagere. Og interessen er så stor, at endnu en version må arrangeres i hast.

- Vi lader sælgerne blive hjemme, og præsenterer i stedet forskning og casestudies, som dokumenterer, at investeringen i energioptimering af bygninger tjener sig selv hjem i løbet af typisk to til fire år. Der spildes enorme summer på uhensigtsmæssig opvarmning og ventilation herhjemme, og med den teknik og teknologi og viden, vi har til rådighed i dag, er der ingen undskyldning for ikke med det samme at gå i gang ude i virksomhederne og institutionerne, siger Christen Galsgaard og henviser til to friske eksempler, som vil blive gennemgået på konferencen:
  • DSV Transport har behovstilpasset ventilationen, så alene afdelingen i Brøndby reducerede sit forbrug af naturgas til opvarmning fra 45.000 kbm. årligt til 14.000 kbm. - og hos DSV i Horsens svandt el-forbruget med 45.000 kWh.
  • Københavns Rådhus udskiftede de gammeldags, remdrevne ventilatorer til moderne, behovsstyrede og energieffektive kammerventilatorer. Resultatet er en besparelse på el-forbruget på 50 procent.

- Når vi taler energioptimering, taler vi også indeklimaforbedring, og når vi taler indeklimaforbedring, taler vi samtidig god økonomi, fordi et sundt indeklima fører til højere produktivitet og lavere sygefravær. Det er tilsyneladende en emnekreds, som interesserer bredt blandt erhvervsledere, for allerede nu har vi dobbelt så mange tilmeldinger, som vi havde regnet med, siger Christen Galsgaard.

Kilde: Dansk Ventilation

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079