23948sdkhjf

Danmark får nyt testcenter for havvindmøller

Et område i Nissum Bredning ved Limfjorden er netop blevet udpeget til testområde for forsøgsvindmøller.
Det nye område giver mulighed for forsøg og udvikling af vindmøller, og det er forventningen, at der i alt vil blive opsat ca. 10 vindmøller på området:

- Det her er et skridt på vejen mod at styrke de danske virksomheders muligheder for udvikling og innovation og derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu har fået udpeget et forsøgsområde, siger klima- og energiminister Connie Hedegaard.

- Samtidig åbner vi nu op for bedre mulighed for lokalt medejerskab og lokal forankring er vigtigt, når det handler om at udbygge vores vedvarende energikilder. Og det er nødvendigt, hvis vi vil nå vores klimamål og samtidig sikre en stabil og sikker energiforsyning i takt med, at vores olie og gasressourcer slipper op.

Det udpegede område er ca. 5 km2 stort.

I 2003 blev opført tre forsøgsvindmøller på havet tæt på Frederikshavn. En ansøgning om yderligere 6 forsøgsmøller på havet tæt på Frederikshavn er under behandling i Energistyrelsen. Der er ikke planer om at udpege flere forsøgsområder offshore. Ved Horns Rev 2 og Rødsand 2 er der reserveret plads til 15 MW forsøgsmøller i hvert område, men der er ikke modtaget ansøgninger hertil.

Forsøgsmøller er vindmøller, der opstilles med henblik på at udvikle nye vindmølletyper eller med henblik på undersøgelse af forhold, der kan forbedre vindmøllers udbredelse eller udnyttelse af vindens energi. Det er Energistyrelsen, der udbyder området ved Nissum Bredning til forsøgsvindmøller. Ved udvælgelse af et projekt kan Energistyrelsen lægge vægt på såvel tekniske forsøgs– og udviklingsaspekter, som på den forventede værdi af inddragelse af lokale parter i projektet.

Samtidig med udpegningen har Energistyrelsen i annoncer i dagspressen opfordret alle, der har interesse i at gennemføre forsøg og udvikling af vindmøller, til inden 8 uger at ansøge Energistyrelsen om tilladelse til forundersøgelsen. Ved den efterfølgende godkendelse af forundersøgelsen fastlægger Energistyrelsen den endelige størrelse og placering af mølleområdet samt hvor mange møller, der kan opstilles.

Kilde: Klima- og energiministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094