23948sdkhjf

Solar Explorium indvies

Solar Explorium viser, hvordan grøn energi og intelligente løsninger kan halvere energiforbruget i vores bygninger
I Solar Danmarks nye administrationsbygning har man brugt den nyeste besparende teknologi indenfor klima og energi. Derfor har Solar i forbindelse med sit byggeri valgt at etablere et helt nyt videncenter - ”Solar Explorium”- som i praksis viser, hvordan man som virksomhed kan halvere energiforbruget ved intelligent anvendelse af energi og vedvarende energikilder. Klima- og energiminister Connie Hedegaard kvitterer for initiativet, og indvier derfor i dag ”Solar Explorium” sammen med Vejens borgmester Egon Fræhr.

Solar Explorium er en del af en ny administrationsbygning hos Solar Danmark, og er blandt de første erhvervsbygninger i Danmark, der allerede nu lever op til energikravene i 2015 for de såkaldte klasse 1-bygninger. Dermed skærer den nye bygning ikke alene 50 % af energiforbruget – den skærer også 6 år af kalenderen. Bygningen viser nemlig, hvordan vi allerede i 2009 kan opfylde de mål, politikerne har sat for energiforbruget i bygninger fra 2015.

Solar tager med dette byggeri indenfor alternativ energianvendelse - opvarmning, ventilation og intelligent bygningsstyring - det stærkt øgede politiske fokus på energibesparelser alvorligt, og viser hermed en praktisk opskrift på, hvordan virksomhederne kan skrue kraftigt ned for energiforbruget og dermed nedbringe CO2-udledningen væsentligt.

- Det er ikke så svært – det handler bare om at bruge vores viden og så gøre det. Det er vigtigt, at erhvervslivet er med til at vise, hvordan man reducerer energiforbruget. Samtidig er det godt, at det sker på en måde, så andre virksomheder og hele branchen kan finde inspiration. Det er vigtigt, da vores bygninger står for næsten 40 procent af Danmarks energiforbrug, siger Klima- og
energiminister Connie Hedegaard.

Også Solar glæder sig over dagens indvielse.
- Vi præsenterer i dag vores nye videncenter Solar Explorium overfor branchen. Det er vigtigt at synliggøre de muligheder, der er for energibesparelser, og sammen med vores kunder ser vi det som en væsentlig opgave at kunne vejlede bygherrer og ejendomsudviklere i de muligheder, der findes. El- og vvs-branchen står over for store udfordringer i at nå de mål, der er sat op omkring energibesparelser. Vi anser det for en vigtig opgave, at vores kunder bliver væsentlige spillere på markedet indenfor energirigtige løsninger til såvel nybyggeri som til eksisterende byggeri, udtaler Direktør Søren Larsen, Solar Danmark A/S.

I Solar Explorium demonstreres energistyring i praksis med de nyeste teknologier og energirigtige løsninger inden for el, vvs og ventilation. Videncenteret afspejler branchens samlede kompetencer og henvender sig til slutbrugere, installatører, rådgivere, leverandører og producenter. I videncenteret viser vi, at branchen er i stand til at løse en opgave, hvor alle teknologier integreres i én samlet intelligent styring.

Målet har været at lave en selvforsynende bygning på energisiden. Til opvarmning og til varmt brugsvand får bygningen dækket hele sit behov fra forskellige typer af varmepumper, herunder jordvarmevarmepumper og varmepumper tilsluttet sondeboringer ført ned i grundvandet 80 meter under terræn - alt i kombination med solfangere på taget. På el-siden er implementeret solceller i ovenlysvinduerne.

Alle bygningens tekniske installationer (varme, lys, sikring, adgangskontrol, ventilation mm.) er integreret i en intelligent bygningsinstallation, og det betyder, at de tekniske installationer kan kommunikere med hinanden, og at de overvåges og styres via en visualiseringsplatform.

Kilde: Solar Danmark

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094