23948sdkhjf

Nye testpladser i Thisted Kommune

Miljøminister Troels Lund Poulsen har offentliggjort, at regeringen med Folketingets godkendelse vil placere nye testpladser til prototyper i Østerild Plantage, Thisted Kommune.
- Nyt nationalt testcenter er en vigtig milepæl for udviklingen af fremtidens vindmøller.

Miljøminister Troels Lund Poulsen har offentliggjort, at regeringen med Folketingets godkendelse vil placere nye testpladser til prototyper i Østerild Plantage, Thisted Kommune.

Beslutningen om at udpege Østerild Plantage er det konkrete resultat af regeringens beslutning i foråret om i den kommende folketingssamling at fremsætte et lovforslag, der giver vindmølleindustrien mulighed for at teste de nyeste mølletyper (prototyper).

- Beslutningen er et vigtigt første skridt hen mod at sikre tidssvarende vilkår for at udvikle ny vindkraftteknologi i Danmark. Industrien har brug for bedre muligheder for at afprøve den nyeste teknologi og har et samlet behov for testpladser til prototyper på 15-20 pladser i de kommende år. Østerild Plantage vil give plads til afprøvning af 5-7 møller på op til 250 meters højde. Da Østerild Plantage ikke løser det samlede testbehov, er det samtidig kun et første skridt på vejen mod en samlet plan, hvorfor det er afgørende for vindmølleindustrien, at dialogen om en samlet løsning fortsættes og afsluttes så hurtigt som muligt, siger Jan Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleindustrien.

Test og demonstration af nye produkter og ny teknologi er en stadig vigtigere parameter for industriens konkurrenceevne. Placeringen af virksomhedernes forsknings- og udviklingsafdelinger har stor samfundsøkonomisk betydning, og der er i dag en skarp konkurrence mellem en række lande om at tilbyde de bedst mulige rammevilkår.

- Regeringen har vist forståelse for industriens behov for at kunne teste den nyeste teknologi. At regeringen nu konkret sætter arbejdet med Østerild Plantage i gang, er vi meget tilfredse med. Vi håber på en god dialog om mulighederne for at udnytte området bedst muligt, herunder ikke mindst med Thisted Kommune, som med beslutningen bliver hjemsted for Danmarks nye forsøgsområde for prototyper, siger Jan Hylleberg.

- Vi ser frem til at fortsætte den konstruktive dialog med regeringen om branchens samlede behov, så vi har en fyldestgørende afklaring, inden Folketinget i foråret 2010 skal behandle lovforslaget om Østerild Plantage. En sådan afklaring og løsning bør naturligt inddrage de eksisterende testpladser på Høvsøre, slutter Jan Hylleberg.

Kilde: Vindmølleindustrien

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11