23948sdkhjf

Maabjerg BioEnergy går i prækvalifikation

Byggeriet af verdens største bioenergianlæg følger den reviderede plan og inviterer nu til prækvalifikation på de første af 13 del-entrepriser
Parterne bag Maabjerg BioEnergy har nu godkendt den reviderede plan for byggeriet af verdens største bioenergianlæg. Dermed er de første del-entrepriser for opførelse af selve bioenergianlægget på Energivej i Holstebro, klar til prækvalifikation.

Adm. direktør for Maabjerg BioEnergy Drift Jørgen Udby er godt tilfreds med udbyttet af det projekteringsarbejde, som er foregået, siden parterne i sommer valgte at aflyse den første budrunde.

- Maabjerg BioEnergy har udviklet sig meget som projekt i de syv-otte år, der er gået, siden de første planer blev lagt. Det viste sig, at et stort fælles udbud som total-entreprise ikke var optimalt, fordi der ikke findes én leverandør, som har kernekompetencen inden for alle områder. Blandt andet derfor var det også en dyr løsning.

- Nu har vi haft lejlighed til at revurdere projektet i en noget større detaljeringsgrad end hidtil, sådan at vi nu har et mere gennemarbejdet grundlag for at få nogle gode tilbud på entrepriserne, direkte fra de virksomheder, som har kernekompetencer inden for de 13 del-områder, siger Jørgen Udby.

Maabjerg BioEnergy har i tæt samarbejde med rådgivere og arkitekten udarbejdet helt nye tegninger for bioenergianlægget.

- Vi råder over et ret stort areal på Energivej, men når man rykker bygningerne lidt tættere sammen, er der ganske store besparelser at hente på alt fra mursten til rør og elektriske ledninger. Og samtidig får vi stadigvæk en rigtig flot bygning, så jeg er meget stolt af det arbejde, der er foregået hen over sommeren, siger Jørgen Udby.

Bygningsværket på Energivej er med et budget på lidt over 200 millioner kroner den største del af projektet, som også indeholder to omladestationer for gylle og et omfattende, lukket rørsystem.

Ud fra et økonomisk og planlægningsmæssigt forsigtighedsprincip vil byggeriet først blive påbegyndt i april 2010, og kun hvis parterne bag projektet på dette tidspunkt vurderer, at de indkomne tilbud vil være i stand at bære projektet i mål inden for de planlagt økonomiske rammer.

Tidsplan for byggeriet

Oktober 2009: Start af de første Prækvalifikationer
December 2009 – marts 2010 modtagelse af tilbud
Primo april 2010: Byggeriet begynder
Sommer/efterår 2010: Udbudsrunde for rørledninger og omladestationer
Sommer/efterår 2011: Første prøveproduktion
Primo 2012: Normal drift

Kilde: Maabjerg BioEnergy

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078