23948sdkhjf

220 tons ovn transporteres gennem Fredericias gader

Mandag den 27. marts klokken cirka 23.00 forlod to sammenspændte specialblokvogne fra BMS Fredericia Havn med kurs mod Shell Raffinaderiet. 

Blokvognene skulle transportere Shell Raffinaderiets nye 220 tons tunge convection bank

- Vi kørte fra havnen kl. 23.20 og trak håndbremsen på raffinaeriet klokken 2.50 efter en perfekt gennemført tur af BMS, fortæller pressechef hos Shell Danmark, Torben Øllegaaard. 

Nøje planlagt
Turen gennem Fredericia var nøje planlagt og tidspunktet for transporten valgt med omhu, da man sen aften generer den daglige trafik mindst muligt. 

Forud for transporten var der på ruten udlagt køreplader på udvalgte steder og foretaget sikring af færdselsanlæg. Enkelte færdselstavler og lysanlæg var endda blevet taget ned for at give plads.

- Turen gik på grund af anlæggets størrelse ind gennem en del af den gamle del af byen, for at undgå broer og viadukter, hvor den fint matchede de 4-5 etager høje bygninger, fortæller Torben Øllegaard.

Særtransporten tiltrak sig alene på grund af størrelsen opmærksomhed. Godt et par hundrede fredericianere var mødt op for at følge med. 

Skal opvarme olien
Convection bank'en måler 11 X 12 X 2,5 meter og skal indtil videre opmagasineres på raffinaderiets område indtil den senere på året skal installeres, som afløser for en eksisterende convection bank. 

Convection Bank’en genvinder varme fra procesanlægget, så den kan udnyttes til opvarmning andetsteds i raffineringsprocessen. 

Det er ikke første gang en særtransport kører gennem Fredericias gader. I september 2014 transporterede man 38 meter lange tårnelementer til råolieterminalen gennem byen, mens Dong Energy i juni samme år sendte store gastanke en tur gennem byen

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078