23948sdkhjf

Politikere kendte til fjernvarmemanøvre

Faren for millionstore ekstraregninger til fjernvarmekunder har været kendt på Christiansborg siden 2012, uden at det har fået nogen til at gribe ind. Politikerne har sovet i timen, lyder kritikken.

Politikerne på Christiansborg med klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) i front raser over en fjernvarmesag fra Herning, hvor 19.000 varmekunder får en ekstraregning på mere end 9.000 kr. pr. husstand.

Det skriver Jyllands-Posten. 

Men sagen er på ingen måde af ny dato.

Allerede i 2012 blev de midtjyske varmekunder ramt af en trecifret millionregning, uden at det fik politikerne til at reagere.

- Det er helt tydeligt, at politikerne har sovet i timen i forhold til at få lukket dette hul. Hvis man kærer sig om, at danskerne skal have billig fjernvarme, har advarselslamperne blinket i årevis, siger Brian Vad Mathiesen, professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet.

Ekstraregningen i 2012 kostede de 19.000 varmekunder i Herning 282 mio. kr., og frem mod 2020 venter endnu en regning på 172 mio. kr., uden at det vil give midtjyderne mere varme i radiatorerne, skriver Jyllands-Posten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094