23948sdkhjf

Kommuner klar til skrotning af gamle vindmøller

Miljøminister Troels Lund Poulsen udtrykker glæde over, at landets kommuner er klar til at fuldføre skrotningen af gamle vindmøller til fordel for nye.
Da danske kommuners skrotningsordning er snart klar, og det glæder miljøminister Troels Lund Poulsen. Ordningen har været undervejs i fem år og skal gøre landets kommuner klar til at skrotte gamle vindmøller til fordel for nye.

Årsagen til, at ordningen har været så længe undervejs, er, at det har krævet en del tovtrækkeri i de enkelte kommuner at finde en løsning, som både naboer og ejere af vindmøller kunne være tilfredse med.

Målet med skrotningsordningen har været færre men mere effektive vindmøller. Ifølge Troels Lund Poulsen kan der leveres mere end 350 MV energi fra de nye vindmøller.

- Vi er naturligvis glade for, at ordningen nu er på plads. Og der er mere på vej end de 350 MV, som er helt klar i løbet af cirka halvandet år. Derefter vil der i løbet af fem til seks år komme yderligere 500-600 MV, siger Troels Lund Poulsen.

Han har netop meddelt forligskredsen af partier, at skrotningsordningen er gennemført.

En opgørelse fra By- og Landskabsstyrelsen viser, at der er vedtaget lokalplaner eller sagt ja til opstilling af møller, der i alt kan give op imod 357,1 MV.

Troels Lund Poulsen vil nu kigge fremad.
- Nu kan vi lægge skrotningsordningen bag os og fokusere på den anden del af energiaftalen, nemlig kommunernes fremadrettede planlægning, der skal skaffe plads til endnu flere møller. Vindenergi er et af vores stærke kort i kampen for at gøre Danmark uafhængig af fossile brændstoffer, siger ministeren.

Kilde: Folketidende.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094