23948sdkhjf

Fynsk gazelle på biobrændsel af vegetabilsk olie

Faaborg-virksomheden Øko-Tech Energi har med en vækst på 439% over fire år indtaget en anden plads på Børsens gazelleliste for fynske virksomheder. Alene sidste år solgte virksomheden biobrændsel for 130 mio. kr. til blandt andet varmeværker.
Kraftværker, virksomheder og private har i den grad været med til at placere Øko-Tech Energi på Børsens liste over gazelle-virksomheder på Fyn. Øko-Tech Energi solgte sidste år vegetabilsk olie for 130 mio. kr.

Biobrændsel var ellers ikke i fokus, da Bjørn Ebbeskov Larsen for ti år siden etablerede virksomheden. Målet med Øko-Tech Energi var at udvikle en erstatning for sprøjtemidler til landbruget, hvilket også lykkedes for ham. Men i forbindelse med udviklingen slog det ham, at olien snildt kunne anvendes til opvarmning.

Efter en masse småleverancer kom den første store ordre på biobrændsel fra De Forenede Ejendomsselskaber, og herefter er det gået slag i slag. Efter i en periode at have modtaget olie fra Daloons forårsrulle-produktion i Nyborg, kommer det meste af olien i dag fra Rotterdam og Amsterdam.

Øko-Tech Energi råder i dag over en olieterminal på 12.000 m3 lidt uden for Faaborg, har 14 ansatte og eksporterer i stigende grad olien til Sverige og Tyskland.

80% af slaget går til fjernvarmeværker, og virksomheden har netop indgået en aftale med Syd Energi om fælles markedsføring af bioolier.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078