23948sdkhjf

Danmark står uden for nordisk energi-samarbejde

Klima- og energiminister Connie Hedegaard afviser, at lade Danmark deltage i et nordisk samarbejde om grønne certifikater. Hos Dansk Energi er man skuffet over afvisningen og forudser, at Danmark ikke vil få de samfundøkonomiske gevinster som de deltagende lande.
Et norsk-svensk samarbejde om grønne certifikater forpligter de to landes elhandelsselskaber til at købe en bestemt andel af certifikater fra eksempelvis vindmølleejere, biomasse- eller kraftværker. Klima- og energiminister Connie Hedegaard vil ikke lade Danmark deltage, selvom en deltagelse ville være medhjælpende til, at Danmark i 2020 vil nå sit EU-mål om 30% vedvarende energi på den mest omkostningseffektive måde.

Hos interesseorganisationen Dansk Energi er man skuffet over afvisningen fra ministeren.
- Certifikaterne giver politikerne mulighed for at bestemme målet, mens markedet sikrer, at det sker til den laveste pris. Og det vil give en stor samfundsøkonomisk gevinst i Sverige og Norge, som vi kan gå glip af i Danmark, siger direktør Lars Aagaard, energiselskabernes interesseorganisation, Dansk Energi.

Det er Sveriges erhvervsminister Maud Olofsson og den norske olje- og energiminister Terje Riis-Johansen, der har givet håndslag på aftalen om et certifikatmarked, der skal være klar i 2012.

Hos Dansk Energi er man ikke begejstret for alle aspekter af det svensk-norske samarbejde, men Lars Aagaard mener, at man med en dansk deltagelse ville få mulighed for at udvikle samarbejdet, så det også tilgodeser danske forhold.

Connie Hedegaard afviser helt, at Danmark skal deltage i det nordiske certifikatmarked, for hun er ikke overbevist om, at det er den mest omkostningseffektive metode.

Kilde: Dagbaldet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094