23948sdkhjf

Udstilling: Er elbilen fremtidens køretøj?

Danmarks Klima- og energiminister Connie Hedegaard har medvirket til at skabe udstillingen ’Smart use of energy’. Sammen med seks andre interessenter har Connie Hedegaard sat fingeren på netop de udfordringer, der skal løses for at gøre elbilen til danskernes – og hele verdens - foretrukne bilvalg. Fire danske designvirksomheder fik herefter 24 timer til at komme med bud på, hvordan de identificerede udfordringer kan løses. Resultaterne kan ses på udstillingen ”Smart use of energy”, som åbner i Dansk Design Center den 25. september kl. 16.00 – 18.00.
Danmark er – ligesom resten af verden – nødt til at tage stilling til klimaudfordringerne. Det er nødvendigt at handle nu for at forhindre voldsomme klimaforandringer, der kan betyde mere tørke, flere oversvømmelser og større hungersnød. ’Smart use of energy’ sætter fokus på, hvad der skal til af konkrete tiltag, hvis Danmark skal være foregangsland for grøn transport og derved imødekomme morgendagens klimaudfordringer.

Udstillingen viser, hvordan den negative holdning til elbiler kan vendes til velvilje, så danskerne får lyst til at bruge energien begavet og skifte benzin ud med el.

- Danmark skal være det land, som alle verdens nationer kigger på for at se, hvordan der skabes klimarigtige designløsninger, og Danmark skal kunne måles med de bedste nationer i verden, når det kommer til grøn transport. Den globale udvikling inden for klimarigtige løsninger som grøn transport skaber hele tiden nye afsætnings- og forretningsmuligheder. Markedspotentialet er enormt. Det er en stor mulighed og et potentielt eksporteventyr for det danske erhvervsliv, siger Merete Brunander, Design- og Innovationsdirektør i Dansk Design Center.

Strøm og design er vejen til et CO2-neutralt Danmark
- Strøm er energi af højeste kvalitet, og vi skal i højere grad bruge den mere intelligent, effektivt og med størst mulig synergi, siger Lars Aagaard, adm direktør i Dansk Energi.
- Strøm baseret på vedvarende energi fra solen, bølgerne, vandkraft, vinden og naturens afgrøder kombineret med brug af el i vores biler og huse er vejen frem. Med elbilen gør vi det nemmere at nå målet om mere vedvarende energi, og den er en afgørende brik i en grøn og CO2-neutral fremtid.

Ifølge Dansk Energi kan Danmark være CO2-neutral i 2050 ved at bruge strøm til langt flere formål, end vi gør i dag. Og her spiller design en afgørende rolle.

- Grøn transport er en utrolig spændende udfordring for designvirksomhederne, og netop strategisk design er det afgørende redskab til at etablere elbilen i brugernes bevidsthed som et nødvendigt og eftertragtet alternativ til de CO2-tunge og forurenende benzinbiler, siger David Fellah, CEO og partner i Designit.

Tid og sted for udstillingen
25. september 2009 kl. 16.00 – primo januar 2010

Kilde: Dansk Design Center

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156