23948sdkhjf

Metal vil skabe 50.000 nye energijob

Metal fremlagde onsdag en plan, som man mener kan skabe 50.000 nye job i energisektoren. Planen får det store behov for at skabe nye arbejdspladser til at gå hånd i hånd med hensynet til klimaet.
- I Danmark står vi - ligesom resten af verden - overfor en enorm klima- og energiudfordring. Men vi står også overfor nye muligheder. For hvis vi griber situationen rigtigt an og finder de rigtige løsninger, så kan vi skabe tusindvis af nye job på energiområdet. Og det er job med fremtid i.

Det sagde forbundsformand Thorkild E. Jensen, da han onsdag på Dansk Metals kongres i Aalborg præsenterede forbundets plan.

Blandt forslagene i Metals plan er:
  • 25 mia. kr. til øgede investeringer i forskning og udvikling på energiområdet
  • Øget uddannelse inden for energiområdet
  • Afgiftsfritagelse for el-biler
  • Etablering af energizoner, hvor der kan bygges energianlæg
  • Videreudvikling af teknologi til ren kulkraft

For Metal er det afgørende, at initiativerne gennemføres så hurtigt som muligt. Regeringens indsats har ifølge fagforeningen indtil videre langt fra været ambitiøs nok:

- Nu forestår der et stort arbejde med at få overbevist politikerne om at tage udfordringen alvorligt og komme i gang. For det haster. Vi er nemlig ikke det eneste land, der har udset sig energiområdet som en mulighed for vækst og job, fastslog Thorkild E. Jensen.

Kilde: Dansk Metal - http://www.danskmetal.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095