23948sdkhjf

NKT Cables køber kinesisk højspændingskabelfabrik

NKT Cables har underskrevet en endelig købsaftale med Xinhua Cables Group om 100 % overtagelse af en højspændingskabelfabrik i Hejian City, som ligger i den kinesiske Hebei provins.
Købet er en del af NKT Cables’ strategi for udbygning af sin tilstedeværelse på det voksende kinesiske marked. Kina er i dag det hurtigst voksende forretningsområde i NKT Cables, drevet af betydelige infrastrukturinvesteringer inden for energiforsyning og transport. Købet skal ses i sammenhæng med, at NKT Cables allerede i dag sælger og producerer mellemspændingskabler og køreledninger til højhastighedstog i Kina.

NKT Cables forventer at afslutte transaktionen senest den 1. januar 2010, og de mellemliggende måneder vil blive brugt til at få de endelige formaliteter på plads og til at færdiggøre due diligence undersøgelserne.

- Kabelfabrikken er relativt nyetableret, og dens produktionskompetence indenfor højspændingskabler vil i kombination med NKT Cables’ viden, referencer og tilbehørssortiment udgøre et attraktivt tilbud til markedet. Fabrikken har tre hovedproduktionslinjer og kan producere og teste kabler op til 500 kV, skriver NKT i en pressemeddelelse.

NKT Cables har været til stede i Kina i næsten 15 år og har i denne periode opbygget en produktions- og salgsplatform med betydelige kompetencer inden for specielt mellemspændingskabler og tilbehør samt køreledninger til højhastighedstog. Disse aktiviteter forventes i 2009 at realisere en omsætning over 100 mio. euro.

Købssummen er opgivet til 150 mio. kr.

Kilde: NKT Cables - http://www.nktcables.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109