23948sdkhjf

Vi vil slå verdensrekord i bølgeenergi

I 10 år har Tommy Larsen slidt og slæbt med udvikling, opbygning, test og så lige lidt mere test af bølgeenergianlægget Weptos, og nu er han så tæt på søsætning af en endelig udgave af anlægget ved Brandsø i Lillebælt, som han overhovedet kan komme. 

Magasinet Offshore

Artiklen er en del magasinet Offshore, som netop er udgivet: Læs magasinet her 

Du kan også læse en del af  de andre artikler i magasinet her:

- Vi er så tæt på nu, at vi kan se målstregen. Men der er dukket den ene forhindring op efter den anden. Vi kender vejen, men har skullet bruge lidt ekstra tid på komponenter, der var lavet i forkert materiale. Det er pisseirriterende. Jeg har snart ikke mere tålmodighed tilbage, siger Tommy Larsen, der lyder helt utroligt munter og optimistisk.

Men, mon ikke det kommer sig af, at han snart kan se en ende på 10 års udvikling og test -  for i stedet at komme i gang med at bevise sit anlægs værd.

- Der har været tusindvis af andre før os, men der findes ikke bølgeenergi i verden endnu, for de andre har fejlet. Vi agter ikke at fejle. Vi kommer med det første anlæg der virker. Vi kommer til at slå verdens rekord i bølgeenergi fra det øjeblik, vi lægger det ud, siger Tommy Larsen.

Anlægget, der lægges ud er en fuldskala model af Weptos målt i forhold til bølgerne ved Brandsø. Intego og Coromatic har udviklet anlæggets helt eget el-net - en mini-udgave af Fynsværket bygget op omkring to husstandsmøllegeneratorer.

- Jeg tør godt sige, at de to generatorer kommer til at producere mere strøm, end hvis de sad i toppen af en vindmølle, siger Tommy Larsen, der ikke er bleg for at vise omverdenen, hvad hans anlæg kan præstere.

- Vi lægger alle data ud på en hjemmeside, så kan alle følge med og se, at det, vi lover, holder stik.

 

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097