23948sdkhjf

Indtil videre er der 8,8 mia. kroner i ny energifond

Nye muligheder for projekter inden for onshore og offshore vindkraft, biomassekraftværker, solenergiprojekter og transmissionsnet.

Copenhagen Infrastructure Partners (CIPO) har påbegyndt fundraisingprocessen for sin nye fond, Copenhagen Infrastructure III K/S, som nu åbnes for tilsagn fra investorer.

- Copenhagen Infrastructure III vil have det samme fokus som CIP’s tidligere fonde, dvs. investeringer i energiinfrastruktur med stabile afkast, såsom onshore og offshore vindkraft, biomassekraftværker, solenergiprojekter, transmissionsnet, etc. Markedet for energiinfrastruktur har på det seneste været i betydelig vækst bl.a. på grund af det kommercielle gennembrud som flere af de vedvarende energiteknologier har haft over de seneste par år, siger Christian Skakkebæk, senior partner i CIP.

Fundraisingprocessen for den nye fond igangsættes efter at CIP’s seneste fond, Copenhagen Infrastructure II med tilsagn på 14,7 mia. kr., nu er godt investeret i 10 energiinfrastrukturprojekter. Copenhagen Infrastructure II havde sin ”final closing” i juni 2015.

Eksklusive investeringsmuligheder
Et antal attraktive, eksklusive investeringsmuligheder, som er udviklet sammen med CIP’s industrielle partnere, er allerede blevet identificerede til Copenhagen Infrastructure III.

Fondens primære geografiske fokus ligger i Nord- og Vesteuropa samt Nordamerika.

Fonden er en 20-årig ”buy-and-hold” fond, hvilket betyder, at fonden fokuserer på såkaldte ”greenfield investeringer”, dvs. projekter, der skal struktureres og bygges, og som fonden som udgangspunkt forventer at holde gennem aktivernes fulde levetid.

Har hentet 8,8 mia. kroner
Den nye fond bakkes op af en stærk gruppe af Ankerinvestorer, PensionDanmark, KLP (Kommunal Landspensjonskasse, NO), Lægernes Pension, JØP (Juristernes og Økonomernes Pernsionskasse) og DIP (Danske civil- og akademiIngeniørers Pensionskasse).

Copenhagen Infrastructure III har således allerede modtaget tilsagn på 8,8 mia. kr. primært fra gruppen af Ankerinvestorerne, hvilket er en attraktiv start på CIP’s fundraisingprocess.

- Vi er meget glade for Ankerinvestorernes tilsagn – det er for os et vigtigt bevis på at investorerne har tillid til CIP’s tilgang til investeringer i energiinfrastruktur. Fonden tilstræber at give investorerne langsigtede og stabile cash flows med relativ lav markedsrisiko. Vi ser nu frem til at fortsætte fundraisingprocessen med en større gruppe af prominente investorer, som har indikeret deres interesse i fonden, inklusive vores nuværende investorer i Copenhagen Infrastructure II, siger Christian Skakkebæk.

Udover den nye fond, forvalter Copenhagen Infrastructure Partners tre fonde med et samlet tilsagn på 25 mia. kr. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078