23948sdkhjf

Skrotningspræmie for møller får kommune til at haste sag igennem

Femten gamle vindmøller i Varde kommune skal erstattes af fire nye kæmpemøller. Hvis projektet gennemføres inden udgangen af 2010 opnår Wind1 skrotningspræmie for de gamle møller. Derfor haster det med at få godkendt en lokalplan.
Et flertal i Varde Byråd har sagt ja til at fremme projektet med udskiftning af femten gamle vindmøller med fire 141 meter høje møller ved Mjels. For Wind1 A/S, der står bag, er det en glædelig nyhed. Selskabet håber nemlig på at få skrotningspræmie for de fire gamle møller – og netop skrotningsordningen udløber i 2010.

Kommunen får derfor travlt med at godkende lokalplanen, hvilket man vil sikre med ansættelsen af en midlertidig medarbejder, der sideløbende med arbejdet med lokalplanen for de fire møller også skal arbejde med en overordnet vindmølleplan for kommunen.

- Vi vil blæse og have mel i munden samtidig, men det skal nok lykkes. Om det lykkes at få rejst vindmøllerne, er mere usikkert, da der er en del snublesten på vejen, siger formanden for Miljø og Plan, Preben Friis-Hauge.

Kilde: JydskeVestkysten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125