23948sdkhjf

V og K: Frit brændselsvalg til barmarksværkerne

Venstre og de konservative mener, at et frit brændselsvalg til barmarksværkerne vil medvirke til en langt bedre økonomi hos værkerne og en mindre varmeregning til forbrugerne.
Barmarksværkerne – de små decentrale kraftvarmeværker – skal have frit brændselsvalg, mener Venstre og de konservative. Det skal forbedre værkernes økonomi og garantere kunderne billigere varme. Samtidig fjernes de økonomiske hjælpepakker, der siden 2000 ad flere omgange er blevet tildelt værkerne fra både stat og naturgasselskaberne.

Energiordførerne fra de to partier påpeger, at de små kraftvarmeværker i princippet er bundet til naturgassen, når de skal levere både varme og el.

- Generelt er deres varme stadig for dyr, selv om en del af dem er kommet ned i pris. Men der er brug for alternativer til naturgassen, og det kunne ske, hvis de fik lov til at lave ren varmeproduktion med biobrændsel i stedet for at skulle levere både varme og el på baggrund af naturgas, siger Lars Chr. Lilleholt, Venstres energiordfører.

Per Ørum Jørgensen, de konservatives energiordfører, melder sig under samme fane som Lars Chr. Lilleholt.
- Det ville give større fleksibilitet, men omvendt skal vi ikke tro, at der er nogle nemme løsninger på barmarksværkernes problemer. Der er ofte tale om forskellige problemstillinger på de enkelte værker. Alligevel vil vi arbejde for bedre muligheder for et mere frit brændselsvalg, bedre rådgivning og bedre muligheder for at trække på overskudsvarme fra virksomhederne, siger Per Ørum Jørgensen til Jyllandsposten.

Energistyrelsen påpeger, at de små kraftvarmeværker godt kan og må anvende biogas, men at der kræves et helt nyt anlæg, hvis der skal bruges biomasse på værkerne.

Kilde: Jyllandsposten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094