23948sdkhjf

Jagten på olie- og gas sættes ind

Det polske olieselskab PGNiG og det danske olieselskab Nordsøfonden vil i de kommende måneder undersøge undergrunden i et område ved Aabenraa. Det er jagten på olie- og gas, der er sat ind.
Nu skal undergrunden ved Aabenraa undersøges for olie- og gasforekomster. Det er det polske selskab PGNiG, der sammen med selskabet Nordsøen vil lede efter olie og gas i det sønderjyske.

Olieeftersøgning foregår traditionelt flere kilometer ude i Nordsøen, men denne gang foregår det både til vands og til lands. Derfor vil forbipasserende både se seismiske køretøjer på landjorden og specialbyggede skibe på fjorden.

- Takket være en meget positiv holdning fra hundredvis af lodsejere i området er det altså muligt at gennemføre Danmarkshistoriens første tredimensionale seismiske undersøgelse på land, siger Peter Helmer Steen, direktør for Nordsøfonden til JydskeVestkysten og tilføjer:

- Hvis resultaterne fortsat er positive, vil der allerede til næste år kunne gennemføres en prøveboring, som kan give det endelige svar på, om der er olie og gas i kalklagene netop i dette område.

Kilde: JydskeVestkysten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094