23948sdkhjf

Milcom indgår offentligt/privat samarbejde med Elsparefonden

Milcom har taget initiativ til et tæt samarbejde med Elsparefonden om at være drivkraften i at samle netværket af iværksættere og virksomheder omkring en open source-tankegang. Målet er at skabe én fælles platform for en automatisering af de danske hjem.
Milcom indgår offentligt / privat-samarbejde med internationale klimaperspektiver med Elsparefonden.

Samarbejdet centrerer sig om den tekniske platform, der danner basis for ’Min Bolig’. Min Bolig er et af Elsparefondens mange initiativer til at gøre forbrugerne mere bevidste om deres energiforbrug og gennem denne større indsigt at motivere forbrugerne til energiforbedrende tiltag. Et eksempel på dette kunne være automatisk temperaturstyring i hjemmets forskellige rum alt afhængig af, hvor man opholder sig, eller styring af varmepumpen efter elprisen.

At gøre platformen til et open source-samarbejde betyder konkret, at kredsen af bidragydere vil stige dramatisk. Dette sikrer fuld udnyttelse af potentialet i ’Min Bolig’, øger mulighederne i systemet og tilfører dermed værdi til forbrugerne.

Sekretariatschef for Elsparefonden Göran Wilke udtaler:
- Der, hvor vi virkelig kan spare energi, er ved at optimere energiforbruget i de eksisterende boliger, som udgør langt størstedelen af det samlede private energiforbrug. Jeg synes derfor, det er glimrende, at Milcom nu tager teten og har inviteret Elsparefonden til et offentlig/privat-samarbejde, der sætter skub i dette nye marked for produkter til det intelligente hjem. Jeg kan se rigtig mange perspektiver i samarbejdet, også på den globale klimaside, da ’Min Bolig’ jo er web-baseret og dermed i princippet grænseløs.

Milcom har været meget aktiv inden for Smart House (konceptet om det intelligente hjem) siden 2008 og er godt på vej til at markere sig som et stærkt og innovativt synergi- og netværkscenter drevet af virksomhedens vision om at blive den foretrukne partner for intelligente løsninger. Milcom har over 120 ansatte og en omsætning på DKK 1,4 mia.

Milcoms administrerende direktør Lars Jørgensen udtaler:
- Vi er glade for at kunne bidrage aktivt til mobiliseringen af en open source-platform og inviterer alle, der har interesse i at stå sammen med os om udvikling af platformen, til at melde sig ind i det åbne netværk. Netværkssamarbejdet vil få stor betydning for automatiseringen af de danske hjem og dermed føre til en større energibesparelse for den enkelte forbruger og for Danmark som helhed. Dette vil gøre Danmark til forgangsland i det internationale fokus på klimaet, som har været Elsparefondens vision fra starten.


Kilde: Milcom - www.milcom.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079