23948sdkhjf

Opfordring: Sæt elpatroner i fjernvarmeværkerne

En ny rapport konkluderer, at elpatroner er en god og billig løsning til at udnytte overproduktionen af strøm. Så kan fjernvarmeværkerne slukke deres CO2-udledende motorer og kedler imens.
Rådgivervirksomheden Ea Energianalyse og Risø har netop udgivet en rapport der fortæller, at elpatroner med stor fordel kan anvendes, når elproduktionen fra vindmøller er højere end forbruget. Det skriver Ingeniøren.

- Elpatroner er en god og billig løsning, hvis alternativet er at stoppe vindmøllerne. Elpatronerne kan dermed erstatte olie eller gas, siger civilingeniør Mikael Togeby fra Ea Energianalyse.

Ifølge rapporten kan der afsættes mindst 1.000 MW fra elpatroner i Danmark. Det overgår langt behovet. Ea Energianalyse vurderer, at hver MW elpatron vil koste omkring én million kroner at installere.

Men afgifterne skal ned, hvis det skal kunne lade sig gøre i praksis.

- Vi anbefaler, at afgiften reduceres i de timer, hvor spotprisen (elpris før afgifter, red.) er lav eller negativ, eller hvor vindkraften producerer mere end 100 pct. af forbruget. Det vil øge incitamentet til at installere elpatroner men også til, at forbrugere med varmepumper i højere grad lader dem køre i de timer, hvor der er overskud af strøm, forklarer Mikael Togeby.

Samtidig skal det også være muligt at tilrettelægge tilskudsordninger, så der ikke gives tilskud til elproduktion fra vindkraft, biogas og små decentrale kraftvarmeværker i perioder, hvor produktionsomkostningen er højere end værdien af el, lyder det fra energianalysevirksomheden.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094