23948sdkhjf

Norsk kraftsamling i Sverige

Norske Statkraft fortsætter sin ekspansion i Sverige. De har netop indgået en aftale med skovindustrikoncernen Södra om et samarbejde på vedvarende energi.
Aftalen indebærer udvikling af flere investeringer og samarbejdsprojekter inden for elforsyning, biobrændsel, fjernvarme og udvikling af vindkraft. Hvis alle projekter gennemføres vil det indebære en investering på ca. 8,5 mia. norske kr. Aftalen forventes endeligt afsluttet i løbet af efteråret 2009.

- Aftalen med Southern er meget vigtigt for Statkraft, da vi havde mulighed for at udvikle virksomheden på flere områder sammen med en solid industrivirksomhed. Södra har i mange år arbejdet målrettet på grøn energi og har de ressourcer og den viden, som supplerer os godt. Gennem samarbejdet vil Statkraft også styrke sin position som en af Sveriges førende leverandører af vedvarende energi, siger Executive Vice President Jørgen Kildahl Statkraft.

Södra's Vice President og administrerende direktør, Leif Brodén, siger om aftalen:

- Med denne alliance, kan vi hurtigt udvikle bæredygtige energiløsninger, som forbrugerne efterspørger. Især inde for udvikling af vindkraft samt levering af fjernvarme, biobrændsel og el. Gennem et omfattende samarbejde med Europas største producent af elektricitet fra vedvarende energikilder, vil Södra få en solid partner med samme ambitioner.

Om Southern
Southern er en af de førende producenter af papirmasse, træprodukter og bioenergi og desuden Sveriges største producent af grøn strøm. Virksomheden er ejet af 52.000 svenske skovejere, har 3.700 ansatte og en årlig omsætning på 14,5 milliarder svenske kroner.

Kilde: Statkraft

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11