23948sdkhjf

Østkraft vil med på tysk-russisk gasledning

Kommunalbestyrelsesmedlem i Bornholms Regionskommune agiterer for en stikledning til Østkraft fra den gasledning, der efter planen skal ligge på bunden af Østersøen og forbinde Tyskland og Rusland.
Gaskonsortiet Nord Stream planlægger etablering en gasledning, der skal forbinde Tyskland og Rusland. Ledningen skal ligger på bunden af Østersøen og det er i forbindelse hermed at kommunalbestyrelsesmedlem Martin Steen Jørgensen (V) gerne vil have en stikledning ind til Østkraft.

- Det meste af Danmark har tilsyneladende ingen glæde af denne ledning - og dog. Var det ikke på sin plads, at Danmark fik sin del af betalingen for gasrøret på den danske havbund betalt ved en leverancemulighed til Bornholm? - spørger Martin Sten Jørgensen.

Han foreslår, at russiske Gazprom, der er aktionær i gaskonsortiet Nord Stream, betaler for forbindelsen til Østkraft, som afgift for at lægge hovedledningen i dansk farvand.

Får Østkraft sin stikledning, vil det være med til at bringe branding-strategien Bright Green Island et skridt nærmere sit mål, da gassen er mere CO2-venlig.

Kilde: P4 Bornholm

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078