23948sdkhjf

Biogasanlæg møder nye udfordringer

Danskerne er enige om at udnytte energipotentialet i husdyrgødning og de forbedrede rammebetingelser i Grøn Vækst ser da også lovende ud. Men nu står biogas-branchen over for en anden udfordring: placeringen af biogasanlæggene. De fleste danskere siger nemlig Ja tak til biogasanlæg – bare ikke lige der, hvor de bor.
Biogasanlæg til udnyttelse af husdyrgødning har fået bedre betingelser med de forbedrede rammebetingelser i Grøn Vækst. Nu står biogas-branchen midlertid over for et andet problem. Placeringen af biogasanlæg har vist sig at blive en større udfordring.

Danskerne vil gerne være med på den grønne bølge og bakker op om grønne energitiltag, meeen …. når det så viser sig, at det grønne energitiltag skal placeres i deres egen baghave, så er det så som så med støtten.

Landmand Laurids Frandsen og kolleger fra Himmerland har i syv år forsøgt at finde en placering af et nyt biogasanlæg. Første placering blev afvist af naboerne, mens anden placering blev afvist grundet protester fra Danmarks Naturfredningsforening.

– Det, der skal til, er, at nogen skærer igennem og siger, hvor vi kan placere vort biogasanlæg, fastslår Laurids Frandsen i en artikel på Hedeselskabets hjemmeside.

Politikerne har ellers forsøgt at komme problemet til livs ved hjælp af Grøn Vækst, hvori man forpligter kommunerne til at indarbejde placering af biogasanlæg i de nye kommuneplaner for 2010.

Samtidig udarbejdes i statsligt regi en koordineringsplan for placeringen af biogasanlæggene.

Laurids Frandsen er skeptisk og tror ikke kommunerne kan finde en placering til de mange biogasanlæg.
– Jeg tror, det bliver svært. Der vil altid være følelser med i det. Herude kan vi aldrig blive enige om, hvor det skal være, for der vil altid være nogen, der synes det er forkert, siger Laurids Frandsen.



Kilde: Hedeselskabet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14